Šampaňská káva Perlivá (s alkoholem)
Ingredience:

500 ml čerstvě připravené překapávané kávy

1 čajová lžička cukru

4 kostky ledu

100 ml toniku

120 ml šampaňského nebo sektu

4 plátky citronu na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Kávu lehce oslaďte a nechte vychladnout.

2.  Do sklenic na šampaňské vložte po jedné kostce ledu a poté postupně přilévejte vychlazenou kávu, tonik a šampaňské nebo sekt. Ozdobte plátkem citrónu.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Meruňková káva Šťavnatě ostrá (s alkoholem)
Ingredience:

6 cl meruňkového likéru

100 cl smetany

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

4 plátky meruňky na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Meruňkový likér a tekutou smetanu smíchejte v šejkru nebo promíchejte metlou a rozdělte do sklenic.

2. Přidejte mírně ochlazenou kávu a krátc
Ledová káva Chococino Pro horké letní dny (s alkoholem)
ngredience:

600 ml čerstvě připravené kávy

4 čajové lžičky hnědého cukru

4 - 6 cl kakaového likéru

100 g drceného ledu

200 ml mléka
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Smíchejte kávu s cukrem a kakaovým likérem a nechte vychladnout.
Do sklenice dejte drcený led a doplňte kávou.

2. Zahřejte mléko na mléčnou pěnu, napěňte ho, a dejte na
kávu.

Pro ozdobení sklenice cukrovým lemem sklenice nejprve dnem vzhůru
 ponořte do citronové šťávy a poté do hnědého cukru.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Ledový oheň Horká a studená (s alkoholem)
Ingredience:

4 kopečky jogurtovo-malinové zmrzliny

500 ml čerstvě připravené překapávané kávy

4 kostky cukru

2 - 4 cl hnědého rumu (54 %)
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Jogurtovo-malinovou zmrzlinu a ještě horkou kávu rozdělte do sklenic a na sklenice položte lžičku.

2. Na lžičku položte po jedné kostce cukru, zalijte ji rumem
a krátce před servírováním rum zapalte.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Creamy Coffee Krémově jemná (s alkoholem)
Ingredience:

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

4 čajové lžičky hnědého cukru

200 ml mléka

8 cl smetanového likéru

200 ml smetany

trocha cukru


4 kopečky mléčné kávové zmrzliny

čokoládové hoblinky na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Kávu smíchejte s cukrem, mlékem a likérem, nechte vychladnout a
nalijte do ozdobných sklenic. Smetanu s trochou cukru ušlehejte do tuha.

2. Přidejte po jednom kopečku mléčné kávové zmrzliny, nahoru
dejte kopeček šlehačky a posypte čokoládovými hoblinkami.

Pokud čokoládu dáte na nějakou dobu do ledničky, bude její strouhání snazší.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Ledová káva Noisette Oříškově čerstvá (s alkoholem)
Ingredience:

400 ml čerstvě připravené kávy

2 čajové lžičky hnědého cukru

400 zmrzliny z vlašských ořechů

8 cl vanilkového likéru

200 ml smetany

1 čajová lžička vanilkového cukru


vanilkové lusky na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Kávu smíchejte s cukrem, nechte vychladnout a promíchejte se zmrzlinou z vlašských ořechů
a vanilkovým likérem, aby vzniklo pyré. Naplňte do vysokých sklenic a na jednu hodinu
 dejte do mrazáku.

2. Smetanu s trochou cukru ušlehejte do tuha a kopeček přidejte
na kávu. Podávejte zmrazené.

Ozdobte vanilkovým luskem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Ledová káva Orange Fresh Úžasně kořeněná a šťavnatá (s alkoholem)
ngredience:

800 ml čerstvě připravené překapávané kávy

1/2 čajové lžičky neošetřené pomerančové kůry, nastrouhané

2 špetky mletého kardamomu

8 cl vanilkového likéru

4 kopečky pomerančové zmrzliny z podmáslí

200 ml smetany

1 čajová lžička vanilkového cukru

nastrouhaná pomerančová kůra a skořice na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Smíchejte kávu s pomerančovou kůrou, kardamomem a vanilkovým likérem
a nechte vychladnout. Do každé sklenice dejte jeden kopeček pomerančové zmrzliny z podmáslí
a doplňte kávou.

2. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte do tuha. Ledovou kávu ozdobte šlehačkou a pomerančovou kůrou
 a posypte skořicí.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Ledová káva Don Vanillo Svůdně dobrá (s alkoholem)
Ingredience:
600 ml čerstvě připravené kávy

2 čajové lžičky cukru

100 ml mléka

200 ml smetany

1 čajová lžička vanilkového cukru

8 cl vaječného likéru



4 kopečky vanilkové zmrzliny
vaječný likér na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:
1. Smíchejte kávu, cukr a mléko a nechte vychladnou. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte do tuha. .



2. Vaječný likér zamíchejte do vychlazené kávy a nalijte do vysokých sklenic.
3. Přidejte po jednom kopečku vanilkové zmrzliny a nahoru dejte kopeček šlehačky.
Pokapejte několika kapkami vaječného likéru.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Ledová káva Magic Choc Čokoládově osvěžující (s alkoholem)
Ingredience:

4 čajové lžičky hnědého cukru kandys

800 ml čerstvě připravené překapávané kávy

6 cl kávového likéru

4 kopečky čokoládové zmrzliny
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Kandys rozpusťte v kávě, smíchejte s likérem a nechte vychladnout.
Vychlazenou kávu rozdělte do čtyř sklenic a na nejvýše
jednu hodinu ji chlaďte pod bodem mrazu.

2. Mírně zmrzlou kávu podávejte s kopečkem čokoládové zmrzliny.

Vaši ledovou kávu ozdobte tenoučkými plátky čokolády.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Banánovo-kávový koktejl Lahoda
Ingredience:

350 ml čerstvě připravené překapávané kávy

300 ml mléka

2 banány
4 kopečky čokoládové zmrzliny
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Z kávy, mléka a banánu připravte v mixéru pyré tak, aby vznikl hustý, lehce pěnivý nápoj.
2. Do vysoké, předem vychlazené sklenice dejte kopeček čokoládové zmrzliny
a dolijte připraveným koktejlem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Ledová káva Caramello Sladké pokušení
Ingredience:

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

6 cl karamelového sirupu

4 kopečky karamelové zmrzliny

200 ml smetany

1 čajová lžička skořicového cukru

čokoláda se vzhledem stromové kůry a karamelový sirup k ozdobení
Místo karamelového sirupu je k ozdobení výborný rovněž
červený rybíz.
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Kávu smíchejte se sirupem a nechte vychladnout. Do sklenice dejte po jednom kopečku
 karamelové zmrzliny a dolijte kávou.
2. Smetanu se skořicovým cukrem ušlehejte do tuha, kopeček dejte na
kávu a ozdobte trochou karamelového sirupu a „
Ledová káva Chocolata Dokonale čokoládová
Ingredience:

750 ml čerstvě připravené kávy

2 čajové lžičky vanilkového cukru

1/2 čajové lžičky mleté skořice

100 cl smetany

1 čajová lžička vanilkového cukru

1 polévková lžíce strouhané čokolády

4 kopečky čokoládové zmrzliny (např. od Landliebe)


Místo čokoládových hoblinek můžete použít také tekutou čokoládu.
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Smíchejte kávu s 2 polévkovými lžícemi vanilkového cukru a skořicí a nechte vychladnout.
Smetanu s 1 čajovou lžičkou vanilkového cukru ušlehejte do tuha a přimíchejte čokoládové hoblinky.

2. Vychladlou kávu rozdělte do čtyř ozdobných zmrzlinových pohárů,
přidejte po jednom kopečku čokoládové zmrzliny a ozdobte čokoládovou šlehačkou.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Ledová káva vanilka-třešeň Svěží a ovocná
Ingredience:

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

125 ml vanilkové omáčky
4 kopečky vanilkovo-třešňové zmrzliny
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Připravte čerstvou překapávanou kávu a nechte ji vychladnout v lednici.

2. Vanilkovou omáčku rozdělte do sklenic a opatrně přelijte vychlazenou kávou.
3. Ke každé porci přidejte po jednom kopečku zmrzliny a servírujte se lžičkou.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!