<p>Kvalita zrozená z radosti z kávy</p> arrow_down leaves bohnen cherries cherries overview_cup
<p>Č. 1. Rodinný podnik</p>
old_photo photo_eye
old_cup powder siegel

Melitta Bentz

Zakladatelka kvality Melitta®

Melitta Bentz milovala kávu jako nikdo jiný. V roce 1908 vynalezla první kávový filtr a položila tak základ pro moderní požitek z kávy. Rodinný podnik Melitta byl na světě a dnes už ve 4.   generaci  prožívá radost z kávy.

<p>Č. 2. My u Melitty</p> us_map us_hat us_photo3 us_photo4 us_cherries

Vášeň pro kávu a identifikace našich pracovníků s „jejich“ produkty je kvalitou, na kterou jsme u společnosti Melitta obzvláště pyšní, a kterou neustále podporujeme a rozvíjíme.

V

V

íme, co je podstatou kvalitního požitku z kávy. Hluboká znalost kávy je u našich pracovníků „součástí programu“:

Od senzorických školení až po certifikát barista.

P

P

ůsobíme po celém světě a s našimi zahraničními kolegy si neustále vyměňujeme informace o trendech na trhu s kávou.

P

P

ravidelně navštěvujeme pěstitelské oblasti a kávové plantáže.

<p>Č. 3. V blízkosti spotřebitele</p> customer_handel

Pro nás znamená intenzivní diskusi se zákazníky:

  • — průzkumy mezi zákazníky
  • — ochutnávky se spotřebiteli
  • — zapojení do vývoje produktů
  • — osobní zákaznický servis Melitta
<p>Č. 4. Vynalézavost</p> inventor_cup inventor_cup inventor_cup inventor_earth inventor_blueprint inventor_inlay <p>Nezávislé testovací subjekty potvrzují kvalitu produktů Melitta®</p>

S vynálezem prvního kávového filtru ukázala Melitta Bentz svůj důmysl a vynalézavost, která je dodnes hnacím motorem naší snahy nabízet požitek kávy, který vždy odpovídá těm nejžhavějším trendům.

P

P

ři vytváření výjimečných chutí se necháváme inspirovat různými kávovými kulturami a různými druhy káv z celého světa.

D

D

íky našemu vlastním výzkumu a vývoji je náš způsob přípravy vždy aktuální a odpovídá moderním designu. Naše know-how obohacují vybrané univerzity a výzkumné skupiny.
Více o našem průběžném vývoji

<p>Č. 5 Kávová kompetentnost</p> kompetenzen_book kompetenzen_cup kompetenzen_pencil kompetenzen_beans

V průběhu pražení lze z komplexních kávových bobů vyloudit více než 800 druhů aromat. Optimální způsob přípravy je důležitý pro to, aby se později mohl rozvinout plný charakter kávy. Nikdo nemá větší znalosti o kávě na její cestě od bobule do šálku.

Pečlivý výběr různých zrn

Díky našim dlouholetým zkušenostem víme, jak při pražení a míchání dosáhnout uvolnění skrytých odstínů chuti kávy.

Příprava kávy podporující vznik aroma: Od vynálezu kávového filtru přes kávovary až po plně automatické přístroje



Záruka úspěchu pro dokonalý požitek z kávy!

<p>Č. 6 Zajištění kvality</p> <p>Stupně kvality</p> savety_arrow savety_pins Melitta dělá z kávy požitek®

Dříve než se káva dostane na Váš stůl je v každém okamžiku své cesty svěřována pouze skutečným expertům. Takto můžeme zaručit trvale vysokou kvalitu každého šálku.

Aby vybrali ty nejvhodnější druhy káv, sledují naši specialisté na zelenou kávu velmi pozorně podmínky pěstování po celém světě a udržují dobré a dlouhodobé vztahy s obchodníky a exportéry. Díky tomu jsou schopni vypátrat i ty největší rarity.

Při každé dodávce zelené kávy provádějí naši manažeři kvality trojité ruční pražení, spaření a ochutnávku – a pouze po schválení všech vzorků předáváme kávu do naší pražírny.

Neustálé kontroly našich filtrů ®Melitta od surovin až po hotový produkt jsou zárukou nejvyšší kvality a nesrovnatelného požitku.

Zkoušky a dlouhodobé testy našich přístrojů podél celého procesu vývoje jsou zárukou nejvyšší kvality a dlouhé životnosti.

Certifikáty od nezávislých institutů

a nabízí tu nejchutnější kávu v té nejlepší kvalitě Melitta® a nejrůznější přístroje k inovativní přípravě kávy - od ručního filtru až po plně automatické kávovary.

close_button

Nezávislé testovací

subjekty potvrzují kvalitu produktů Melitta®

Melitta® BellaCrema® 
Selection des Jahres 

Melitta® BellaCrema® 
Vollautomaten-Kaffee

Melitta® BellaCrema® 
Vollautomaten-Kaffee

Melitta® BellaCrema® Pads

Melitta® CAFFEO® CI®

Melitta® CAFFEO® SOLO®

Melitta® Filtertüten®

Melitta® CAFFEO® CI®

Melitta® ENJOY® Glas

Melitta® CAFFEO® 
Gourmet

Melitta® CAFFEO® 
SOLO® & milk

Melitta® CAFFEO® Bistro

Melitta® Aroma Signature® / Excellent

close_button

Úrovně záruka kvality

Káva
Filtry Melitta®
Elektrické přístroje

Definice standardu kvality

1

Spotřebitelské testy a nejnovější poznatky získané z přípravy kávy jako norma (dodržování právních předpisů je samozřejmostí)

Výběr zelené kávy

2

První vizuální kontrola bobulí a ochutnávka před nákupem

3

Druhá vizuální kontrola bobulí a ochutnávka před naloděním

4

Třetí vizuální kontrola bobulí a ochutnávka při dodávce u nás a schválení do výroby

Pražení

5

První vytřídění cizích příměsí, jako jsou malá dřívka nebo kamínky, před pražením

6

Pražení každého zrna na požadovaný chuťový profil v závislosti na jeho vlastnostech

7

Nepřetržitá kontrola pražení kávy na požadovaný stupeň pražení

8

Druhé vytřídění zbylých cizích příměsí

Mletí

9

Mletí se přesně přizpůsobuje pozdějšímu způsobu přípravy

10

Nepřetržité monitorování stupně mletíí

11

Třetí vytřídění zbylých cizích příměsí

Zabalení

12

První vizuální kontrola obalu před naplněním

13

Balení do folie potažené hliníkem ve vakuu, resp. s aroma ventilem a průběžná kontrola těsnosti

Finální schválení kvality

14

Druhá vizuální kontrola obalu

15

Druhá kontrola těsnosti obalu

16

Kontrola vážením

17

Kontrola snadné manipulace s obalem

18

Finální kontrola požadovaného stupně pražení

19

Finální kontrola požadovaného stupně mletí

20

Finální kontrola chuti každé šarže

odběr vzorků každou hodinu

Průzkumy mezi zákazníky

1

Požadavky z průzkumů mezi zákazníky a přání z obchodu

Výběr surovin

2

Počáteční testování základní vhodnosti surovin v laboratoři

3

Strojní test a schválení surového materiálu do výroby

4

Kontrola dodavatele prostřednictvím auditu na místě

Výroba papíru

5

Čištění surového materiálu

6

Výroba papíru na kávový filtr v souladu s požadavky

7

Pravidelná kontrola splnění nejdůležitějších požadavků kvality

8

Neustálá kontrola, zda hotový papír nevykazuje vizuální vady

9

Označení a vyřezání vizuálních vad z hotového papíru

10

Provádění auditů produktu

Výroba filtrů Melitta®

11

Výroba kávových filtrů v souladu s požadavky

12

Neustálá kontrola, zda filtry neobsahují cizí příměsi

13

Pravidelná kontrola pevnosti raženého švu

14

Pravidelná kontrola, zda filtry nevykazují vizuální vady

15

Dodatečné namátkové kontroly

Zabalení

16

Vizuální kontrola obalového materiálu před plněním

17

Průběžné monitorování správného naplnění

18

Kontrola hotového balení, zda nevykazuje vizuální chyby

Schválení produktu

19

Kontrola produktu dle kontrolního seznamu

20

Dodatečná namátková kontrola

Průzkumy mezi zákazníky

1

Požadavky z průzkumů mezi zákazníky a přání z obchodu

Výběr dodavatele

2

První audit u dodavatele již při výběru materiálů pro naše přístroje, dohoda o vývojových činnostech a zkušebních plánech podle přísných standardů kvality Melitta s cílem zajistit trvale vysokou úroveň kvality

Vývojový projekt

3

Vývoj přístroje při neustálém dodržování požadavků na kvalitu ve všech fázích procesu vývoje

4

Intenzivní testování přístrojů v různých fázích vývoje - prototyp, laboratorní vzorek a předsérie

5

Zkoušení a certifikace bezpečnosti zařízení a právní nezávadnosti

6

Provedení zkoušek na únavu a zkoušek v praxi

7

Dohoda o závazném plánu zkoušek za účelem dodržovaní standardů kvality Melitta

8

Kontrola a schválení pilotní série na základě kontroly vyrobených přístrojů

Výroba přístrojů

9

Neustálá kontrola na příjmu nakupovaných komponent, jako jsou topná tělesa, termostaty, hadice, elektronika, atd.

10

Neustálé ověřování kvality vstřikovaných dílů vlastní výroby dodavatelem

11

Předmontáž komponent a montáž přístrojů za důsledného dodržování všech požadavků (kontrola a certifikace bezpečnosti přístrojů jakož i ověřování nezávadnosti z hlediska právních norem v oblasti potravin překračují rámec právních požadavků; spolupráce výhradně s akreditovanými institucemi)

12

Neustálá kontrola jednotlivých montážních kroků v reálném čase

13

100% konečná kontrola funkce a bezpečnosti přístroje

Zabalení

14

Sestavení a průběžná kontrola příslušenství

15

Zabalení příslušenství a přístroje

16

Kontrola hotového balení, zda nevykazuje vizuální chyby

Stále pokračující proces optimalizace

17

Pravidelné kontroly příchozího zboží společností Melitta jsou zárukou kvality a dlouhé životnosti elektrických přístrojů

18

Pravidelné audity u dodavatelů za účelem dodržení standardů kvality Melitta

19

Neustálé zjišťování zpětné vazby od zákazníků, z prodeje a zákaznického servisu

20

Pravidelná výměna informací s dodavateli za účelem optimalizace produktů