Ruská kozácká káva Pro chladné zimní večery (s alkoholem)
Ingredience:
200 ml červeného vína

6 cl vodky

400 ml čerstvě připravené překapávané kávy

hnědý cukr
4 kopečky vanilkové zmrzliny


Počet porcí: 4
Příprava:

1. Červené víno s vodkou krátce zahřejte, spolu s kávou nalijte do sklenic na punč a dle chuti oslaďte.

2. Poté do každé sklenice přidejte kopeček vanilkové zmrzliny.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Skořicová káva Trpce kořenitá chuť
Ingredience:

400 ml mléka

1 celá skořice (příp. další k ozdobení)

4 kousky jemně hořké čokolády

400 ml silné, horké překapávané kávy

4 špetky mleté skořice
cukr podle libosti
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Zahřejte mléko se skořicí (nesmí se vařit), skořici vyjměte a horké mléko napěňte.

2. Kousky čokolády rozdělte do čtyř sklenic. Do poloviny naplňte kávou a opatrně promíchejte.
3. Přidejte mléko a mléčnou pěnu a posypte mletou skořicí. Oslaďte podle chuti.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Amaretto Café Rafinovaná (s alkoholem)
Ingredience:

4 čajové lžičky pražených mandlových lupínků

400 ml čerstvě připravené překapávané kávy

8 cl Amaretto likéru

400 ml mléka
cukr podle libosti
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Mandlové lupínky opražte na nepřilnavé pánvi bez tuku do zlatova.

2. Kávu zjemněte likérem a nalijte do velkých šálků.
Mléko zahřejte, napěňte a dejte na kávu.
3. Podle chuti oslaďte a kávu ozdobte
opraženými mandlovými lupínky.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Café Caramel Karamelově dobrá
Ingredience:

200 ml čerstvě připravené kávy

200 ml mléka

4 čajové lžičky karamelového sirupu pro ochucení (k dostání v každém dobře zásobeném supermarketu)
Mléčná pěna a hnědý cukr podle chuti
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Do každého šálku čerstvě připravené kávy přidejte malé množství horkého mléka
 a čajovou lžičku karamelového sirupu.

2. Podle chuti můžete kávu zjemnit mléčnou pěnou a troškou
hnědého cukru.
Karamelové tyčinky jsou ideálním doplňkem.
Café Havaj Exoticky ovocná
Ingredience:

2 polévkové lžíce strouhaného kokosu

200 ml smetany

1 polévková lžíce cukru

200 ml ananasového džusu

100 ml kokosového mléka

400 ml čerstvě připravené překapávané kávy

4 cl kokosového sirupu


cukr podle libosti
kokosové hoblinky a plátky ananasu pro ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Strouhaný kokos opražte bez tuku dozlatova
na nepřilnavé pánvi.

2. Smetanu s cukrem ušlehejte do tuha a kokosové hoblinky odložte stranou.
Zahřejte ananasovou šťávu a kokosové mléko, smíchejte je s horkou kávou
a nalijte do ozdobných sklenic.

3. Přidejte po 1 centilitru kokosového sirupu a dle libosti
oslaďte. Na kávu dejte kopeček šlehačky, ozdobte kokosovými hoblinkami a
na okraj sklenice zavěste plátek ananasu.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Café Chocolat Blanc Svůdně krémová
Ingredience:

100 ml bílé čokolády

400 ml čerstvě připravené překapávané kávy

400 ml mléka
Bílé čokoládové hoblinky na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, smíchejte s horkou kávou a nalijte do ozdobných sklenic.
2. Mléko zahřejte, napěňte a dejte na kávu.
Dobře promíchejte a posypte bílými čokoládovými hoblinkami.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Kapucínská káva Jakýkoliv odpor je marný
Ingredience:

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

200 ml oslazeného horkého kakaa

4 polévkové lžíce oříškovo-nugátového krému

3 polévkové lžíce strouhané jemně hořké čokolády
200 ml mléka
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Kávu s kakaem smíchejte s oříškovo-nugátovým krémem a
rozdělte do čtyř sklenic.

2. Přidejte 2 polévkové lžíce jemně hořké čokolády a nechte rozpustit.
3. Mléko zahřejte, napěňte a dejte na kávu.
Ozdobte zbylou strouhanou čokoládou a kávu ihned podávejte.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Macadamia Café Krémový požitek s oříškem (s alkoholem)

Ingredience:


300 ml čerstvě připravené překapávané kávy

300 ml horkého kakaa

4-6 cl makademového sirupu

cukr podle libosti


200 ml mléka
nasekané makadamové ořechy k ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Smíchejte kávu a sirup, podle chuti oslaďte
a nalijte do vysokých sklenic.
2. Mléko napěňte a rozdělte na kávu. Podle chuti ozdobte nasekanými ořechy
 a podávejte.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Moccafé Temné pokušení
Ingredience:

20 čokoládových mokka zrnek

400 ml čerstvě připravené překapávané kávy

200 ml mléka

cukr podle libosti
4 čajové lžičky lískooříškového krokantu k ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Mokka zrnka rozdělte do čtyř šálků, zalijte čerstvě připravenou
kávou a zamíchejte, aby se mokka zrnka rozpustila.
2. Mléko zahřejte, napěňte a přidejte do šálků.
Podle libosti oslaďte a posypte lískooříškovým krokantem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Kávová vzpruha Probouzí duši
Ingredience:

500 ml čerstvě připravené kávy

šťáva ze 2 citronů

4 čajové lžičky hroznového cukru

8 kostek ledu
4 plátky citronu na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Horkou kávu smíchejte s citrónovou šťávou a s hroznovým cukrem.
2. Do sklenic dejte kostky ledu a nalijte kávu. Ozdobte plátky citrónu.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Nordic Melange Něco speciálního
Ingredience:

2 čerstvé žloutky

2 čajové lžičky nejjemnějšího cukru

100 cl smetany

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy
4 cl lískooříškového sirupu
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny, vmíchejte ušlehanou smetanu
a směsí naplňte čtyři vysoké sklenice.
2. Čerstvě připravenou kávu smíchejte s lískooříškovým sirupem a
nalijte ji na žloutkovo-šlehačkovou hmotu.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Mátová káva Pro osvěžující chvíle
Ingredience:

200 ml smetany

1 polévková lžíce vanilkového cukru

100 g mátové čokolády

600 ml čerstvě připravené, silné překapávané kávy
nasekaná čokoláda nebo lístky máty na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte do tuha.

2. Tabulku mátové čokolády rozdělte do šálků,
přelijte horkou kávou a míchejte, dokud se nerozpustí.
3. Nakonec na kávu opatrně přidejte smetanu
a ozdobte nasekanou čokoládou nebo mátovými lístky.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Vanilková káva Svůdně jemná
Ingredience:

1 vanilkový lusk

400 ml mléka

4 čajové lžičky vanilkového cukru

400 ml čerstvě připravené překapávané kávy
4 čajové lžičky hnědého cukru
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a dřeň
vyškrábněte tupou stranou nože.

2. Za stálého míchání zahřejte mléko s vanilkovou dření a
 vanilkovým cukrem (nesmí se vařit!), potom směs napěňte.

3. Naplňte sklenice jen do poloviny čerstvě uvařenou kávou
a nahoru dejte kopeček horké vanilkovou-mléčné pěny.

4. Posypte hnědým cukrem a podávejte.
Každou sklenici ozdobte vanilkovým luskem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Spicy Coffee Pro to správné okořenění
Ingredience:

200 ml smetany

1 polévková lžíce vanilkového cukru

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

1/4 čajové lžičky mleté skořice

2 špetky mletého zázvoru

cukr podle libosti
skořice na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte do tuha. Horkou kávu dochuťte skořicí
a zázvorem, nalijte do předehřátých vysokých sklenic a
 podle chuti oslaďte.


2. Lžící opatrně posaďte na kávu kopeček šlehačky
a posypte špetkou skořice.
Zážitek z kávy bude ještě dokonalejší, pokud do kávy přidáte jemný karamel.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Espresso vanilkový sen s lístky z mandlového krokantu
Ingredience:
Mandlový krokant:
100 g cukru
100 g nasekaných mandlí
Káva:
200 ml smetany
2 balíčky vanilkového cukru
2 šálky studeného espressa
2 šálky horkého espressa
20 ml pomerančové šťávy
Počet porcí: 2
Příprava:

1. Pro přípravu lístků z mandlového krokantu vložte na pracovní desku list pečicího papíru. Potom karamelizujte cukr mícháním na středním ohni, až je zlatohnědý. Po přidání sekaných mandlí karamel rovnoměrně rozprostřete na pečicím papíře do dvou dlouhých obdélníků. Nechejte zchladit.


2. Našlehejte smetanu s vanilkovým cukrem a potom opatrně smíchejte se studeným espressem a pomerančovou šťávou.

3. Dvě sklenice na grappu naplňte horkým espressem a přidejte našlehanou směs. Každou sklenici ozdobte lístkem mandlového krokantu.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Latte Picante s kandovanou pomerančovou kůrou
Ingredience:
1 čerstvá feferonka (jalapeño)
čerstvá kůra z ½ pomeranče
2 celé skořice
2 hřebíčky
8 PL hnědého cukru
4 šálky silného Café Crème (cca 400 ml)
800 ml nízkotučného mléka
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Omyjte pomeranč horkou vodou a oloupejte nožem. Feferonku třikrát rozřízněte ostrým nožem.

2. V jednom hrnci smíchejte kávu s pomerančovou kůrou, celou skořicí, feferonkou, hřebíčkem a cukrem a směs uveďte do varu. Nechejte směs asi 15 minut vařit na středním ohni a zredukujte ji tím na polovinu.

3. Mléko rovnoměrně rozlijte do čtyř sklenic na Latte Macchiato a napěňte napěňovačem mléka Perfect Cappuccino. Potom opatrně nalijte zredukované množství kávy přes sítko do napěněného mléka.


Tip: Ozdobte tento lahodný nápoj několika proužky pomerančové kůry!

Nic pro slabé nervy: Po přípravě nápoje s lehce napěněným mlékem přidejte trochu Tequily. Nápoj flambujte a po dohoření plamene vychutnejte.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
CHOCOLATE MONKEY
Ingredience
1 espresso
50 ml banánového džusu
50 ml tmavé čokolády
tekutá čokoláda

Příprava
Espresso nalijte do sklenice, přidejte
banánový džus a nakonec
čokoládu. Ozdobte trochou mléčné pěny a
tekutou čokoládou.
CAFÉ DE JANEIRO

Ingredience
1 cappuccino
4 cl pitú
4 cl karamelového sirupu
4 cl smetany

Příprava
Karamelový sirup, pitú a smetanu nalijte
do sklenice. Doplňte cappuccinem
a ozdobte kakaovým práškem.