Tajemství je v tlaku – výhody plně automatických kávovarů
Der Druck macht's – Vorteile Kaffeevollautomaten

Plně automatický kávovar přepouští při vaření horkou vodu čerstvě mletou kávou pod vysokým tlakem. Mletá káva tak přichází do styku s vodou jen velmi krátce a vypouští tak méně hořkých látek. Díky tlaku a zvláštnímu ventilu se na kávě vytvoří jemná crema pro zlepšení vašeho požitku. Protože chuť je individuální, většina plně automatických kávovarů včetně řady CAFFEO® umožňuje nastavit sílu a množství kávy. 

Všestranný plně automatický kávovar – celá řada kávových specialit
Multitalent Vollautomat - die ganze Bandbreite der Kaffee-Spezialitäten

S CAFFEO® lze připravit mnoho různých kávových specialit. V závislosti na kombinaci kávových zrn, jejich množství a objemu vody lze například připravit espresso nebo obyčejný šálek kávy. Plně automatické kávovary CAFFEO® také mají trysku na mléčnou pěnu, takže cappuccino, latte macchiato a jiné typy káv se připravují prakticky samy.

Dva typy zrn v jednom plně automatickém kávovaru
Mal mild, mal Espresso - zwei Bohnensorten in einem Vollautomaten

Většina plně automatických kávovarů nabízí možnost použít ještě jiný druh mleté kávy. V tomto případě doporučujeme použít celá zrna, která se namelou krátce před přípravou. Pokud chcete pravidelně vařit dvě odrůdy kávy, doporučujeme CAFFEO® od společnosti Melitta® s funkcí Bean Select a dvěma nádobami na zrnka. Vyberte si pro každý šálek jiné zrno.

Vynikající káva jen za pár vteřin
Gut Ding braucht gar nicht lange - ein köstlicher Kaffee ist eine Sache von Sekunden

V závislosti na množství vody trvá příprava jednoho šálku mezi 25 a 55 vteřinami. S plně automatickým kávovarem CAFFEO® můžete připravit dva šálky stisknutím jediného tlačítka.