Bailey`s Latte
Bailey`s Latte

Počet osob: 1


Ingredience
100 ml mléka

2 cl Irish Cream (např. Bailey’s)

1 espresso


Příprava:

Ve zpěňovači Melitta® Cremio připravte horkou mléčnou pěnu. Nalijte Irish Cream a čerstvě uvařené espresso do sklenice. Doplňte podle chuti horkým napěněným mlékem.

Dobrou chuť!

Kokosový sen
Kokostraum

Počet osob: 1


Ingredience

2 cl kokosového likéru (např. Batida de Coco)

100 ml mléka

1 espresso

Čokoládová poleva

Strouhaný kokos a kakaový prášek


Příprava:

Smíchejte kokosový likér s mlékem a z této směsi připravte ve zpěňovači Melitta® Cremio studenou pěnu.  Pokryjte dno sklenice na latte-macchiato čokoládovou polevou…

a přelijte ji mléčnou pěnou. Přidejte čerstvě uvařené espresso a mléčnou pěnu ozdobte strouhaným kokosem a kakaovým práškem.

Tip: Nealkoholickou variantu připravíte, pokud kokosový likér nahradíte 8 ml kokosového sirupu.

Dobrou chuť!

Smetanová káva s medem a oříšky
Honey-Nut Cream Coffee

Počet osob: 1


Ingredience

100 ml mléka

2 lžičky nugátového krému (např. Nutella)

1 šálek kávy

½ lžičky medu

Cukr podle chuti


Příprava:

Přidejte k horké kávě nugátový krém a med. Kávu dobře zamíchejte, dokud se všechny složky zcela nerozpustí. Připravte horkou mléčnou pěnu ve zpěňovači Melitta® Cremio a kávu jí ozdobte. Oslaďte podle chuti.

Chai Latte
Chai Latte

Počet osob: 1


Ingredience

2 sáčky čaje chai

100 ml mléka

Vanilkový cukr, med nebo (skořicový) cukr


Příprava:

Připravte velký šálek čaje chai (zhruba 150 ml se 2 čajovými sáčky). Nechte čaj louhovat po dobu 6 minut. Mezitím si připravte horkou mléčnou pěnu ve zpěňovači Melitta® Cremio.  Podle chuti čaj oslaďte…

vanilkovým cukrem, medem nebo (skořicovým) cukrem. Přidejte napěněné mléko a jemně jej vmíchejte.

Dobrou chuť!

Káva s bílou čokoládou
Weißer Schoko-Kaffee

Počet osob: 2


Ingredience

50 g bílé čokolády

200 ml čerstvě uvařené kávy

200 ml horkého mléka

Strouhaná bílá čokoláda na ozdobení


Příprava:

Rozpusťte ve vodní lázni bílou čokoládu, smíchejte ji s horkou kávou a nalijte do ozdobných sklenic. Připravte si ve zpěňovači Melitta® Cremio horkou mléčnou pěnu, kterou přilijte do kávy a dobře zamíchejte. Posypte strouhanou bílou čokoládou.

Malinový milkshake
Himbeer-Milchshake

Počet osob: 1


Ingredience

150 g malin

½ sáčku vanilkového cukru

1 lžička cukru

250 ml mléka


Příprava:

Maliny omyjte a v mixéru důkladně rozšlehejte s vanilkovým cukrem a 150 ml mléka. Ve zpěňovači Melitta® Cremio připravte ze zbývajících 100 ml mléka studenou pěnu.

Nalijte malinovou směs do velké sklenice a podle chuti přikryjte mléčnou pěnou.

Tip: Chutná skvěle i s jiným ovocem, například s jahodami!


Dobrou chuť!

Ledová káva
Eiskaffee

Počet osob: 1


Ingredience

200 ml mléka

2 kopečky vanilkové zmrzliny

1 šálek kávy

Cukr podle chuti


Příprava:

Uvařte šálek kávy a nechte vystydnout. Až bude káva studená, připravte ve zpěňovači Melitta® Cremio studenou mléčnou pěnu. Nalijte kávu do sklenice a přidejte vanilkovou zmrzlinu. Doplňte mléčnou pěnou a oslaďte podle chuti.

Cappuccino pudink se skořicovou mléčnou pěnou
Cappuccino Pudding mit Zimt Milchschaum

Počet osob: 4

Ingredience

• 3 lžičky instantního espressa v prášku

• 100 g šlehačky

• 1 sáček vanilkového pudinku

• 600 ml mléka

• 5 lžiček cukru

• 1 lžička skořice


Příprava:

Rozpusťte espresso prášek ve 2 lžičkách horké vody. Nasypte do šlehačky pudink v prášku a umíchejte do hladka. Přiveďte k varu 400 ml mléka se 4 lžičkami cukru. 

Do vroucího mléka vmíchejte směs pudinku a espressa a pozvolna vařte asi 1 minutu. Pudink ještě jednou zamíchejte, rozdělte do čtyř sklenic a nechte vychladit. Smíchejte skořici a 1 lžičku cukru. Ve zpěňovači Melitta® Cremio připravte z 200 ml mléka studenou pěnu. Tuto pěnu nalijte na pudink a poprašte ji skořicovým cukrem. Ihned podávejte.

Dobrou chuť!

Hrášková polévka s mléčnou pěnou s nádechem muškátového oříšku
Latte Macchiato

Počet osob: 4

Ingredience

• 450 g mraženého hrášku

• 2 cibule

• 1 lžička oleje

• 500 ml zeleninového vývaru

• 100 g šlehačky

• špetka soli a pepře

• 100 ml mléka

• drcený muškátový oříšek

Příprava:

Hrách nechte rozmrazit a cibule nahrubo nakrájejte na kostičky. Ve velkém a hlubokém hrnci rozpalte olej a cibuli na něm nechte zesklovatět. 

Přidejte hrášek, vývar a smetanu a vařte 20 minut na středním ohni. Polévku najemno rozšlehejte tyčovým mixérem a dochuťte solí a pepřem. Ve zpěňovači Melitta® Cremio připravte horkou mléčnou pěnu. Polévku rozdělte do čtyř talířů a přelijte mléčnou pěnou. Posypte muškátovým oříškem podle chuti.

Tip: Mléčnou pěnou lze zjemnit i jiné polévky, jako je dýňová, bramborová nebo rajčatová.

Dobrou chuť!