Kontrola a míchání
Verarbeitung - Prüfen & Mischen

Nepražená kávová zrna se do Německa obvykle dovážejí lodí. Tady jsou znovu osušena a procházejí pečlivou kontrolou kvality. Pro naše kávy Melitta® mícháme kávu z různých zemí Jižní a Střední Ameriky, abychom zajistili konzistentní úroveň kvality. 

Pražení
Verarbeitung - Rösten

Konečnou chuť kávy určuje postup pražení zde v Melitta Kaffee v Brémách. Při pražení se odpařováním vody objem zrn sníží na polovinu. Také přitom změní barvu ze světle béžové na známou tmavě hnědou. Pražení zajistí, že zrna vypustí své oleje a rozvinou své aroma. Například zrna pro naši kávu BellaCrema® se praží zvlášť pozvolna a pomalu, takže jejich aroma je méně kyselé a jejich chuť harmoničtější. Čím větší je teplota pražení zrn, tím aromatičtější a silnější je výsledná káva.

Stupně pražení
Verarbeitung - Röstgrade

Kávová zrna se nepraží vždy stejně. Rozlišuje se několik různých typů pražení. Mírné opražení se odborníky označuje jako „skořicové“, zatímco o středním stupni se mluví jako o „americkém“. Nejtmavější pražení je známé jako espresso nebo „italské“.

Balení
Verarbeitung - Verpacken

Po upražení je naše káva vzduchotěsně zabalena. Například v případě BellaCrema® jsou celá zrna zabalena do sáčků, které mají ventil chránící jejich aroma. Jak to funguje? Tento ventil umožňuje přebytečnému vzduchu dostat se z balení ven, ale zabraňuje přístupu vzduchu zvnějšku. Díky tomu je zachované plné aroma kávy.