Vyšší třída mezi kávami
Der Überflieger unter den Kaffees

Ochutnejte ji a užasněte. Z jemné vůně Arabiky je cítit horský vzduch a péče, kterou ke svému růstu potřebuje. Nejvhodnější pro její pěstování jsou oblasti mezi 600 a 1 800 metry nad mořem. 

Od bobule do šálku
Von der Kirsche zur Bohne

Z 1 000 na 200: Nezávisle na vybrané odrůdě nebo způsobu zpracování zbude na konci celého procesu přípravy kávy jen jedna pětina původních bobulí.

Požadavky na čistotu
Reinheitsgebot

Nezralá zrnka v surové kávě mohou zničit chuť celého balení. Proto se používají třídící stroje, které dokážou zpracovat 400 zrnek za vteřinu a zajišťují čistotu Arabiky.

Doma téměř všude na světě
Beinahe in aller Welt zu Hause

Pěstování kávy nekončí ve Střední Americe – ve správných nadmořských výškách Arabica roste i ve Vietnamu a Mexiku, od 22. stupně severní až po 26. stupeň jižní šířky.

Sprinter
Der Sprinter

Arabica potřebuje ke zrání 9–11 měsíců od květu k plodu, což je mezi ostatními rostlinami neobvykle dlouhá doba. 

Jemná a mírná
Der feine Milde

Arabiku neodlišuje jenom její skvělá chuť. Také je neobyčejně jemná a obsahuje jen zhruba 1,1–1,7 % kofeinu, tedy dvakrát méně než ostatní odrůdy.

Hromadná sklizeň bobulí
Quantitative Kirschenernte

Brazilská Arabica se sklízí mechanicky. Bobule se otrhají z větví, rozloží a nechají uschnout, aby z nich bylo možné oddělit zrna bez jakýchkoliv zbytků dužiny.

Výběr Arabiky
Arabica-Auslese

Nejlepší kvalitu mezi kávovými Arabicami nabízejí tzv. „kolumbijská“ a „ostatní jemná“ zrna. V tomto případě jsou bobule otrhány z větví ručně a pak zpracovány za mokra, což znamená, že jsou hned omyty, předtříděny a ze zrn je odstraněna dužina i slupka. Pak jsou ještě jednou omyty a až pak osušeny.